tiistai 24. marraskuuta 2015

24.11. eli rantaelämää

Aika vierähti taas ja olen ollut nyt reilun viikon rannikolla. Tällä hetkellä olen Montañita - nimisessä rantakaupungissa, joka on lähinnä reppureissaajien ja surffaajien hippihenkinen iso kylä/kaupunki. Täällä on päivisin todella "tranquil"- meininki (rento) mutta öisin paikka muuttuu yöeläjien mekaksi. Sen takia olen itsekin halunnut majoittua keskustan ulkopuolelle. Ensimmäiset kuusi päivää vietin Casa del Sol- nimisessä hostellissa, joka oli korttelin päässä rannasta. Kävin surffaamassa, joogasin ja sain muutaman kivan kaverin:)

Eräänä päivänä päätin että teen sukellushaaveelleni edistysaskeleen ja ilmottauduin open water-kurssille.
Sukellus veikin yllättävän paljon aikaa joten ensimmäinen viikko kahdesta viimeisestä kului silmänräpäyksessä. Kurssiin sisältyi neljä sukellusta ja PALJON opiskeltavaa.

Merenalainen maailma oli mahtava, jopa koukuttava. Olin varma, että sukeltaminen pelottaisi tai ahdistaisi ekalla kerralla, mutta heti ensimmäisellä sukelluksella tuntui kuin Se olisi maailman luonnollisin asia. Onnistuimme näkemään lukemattomien pikkukalojen ja riuttakäärmeiden lisäksi rauskuja ja jopa pari isoa merileijonaa. Yhtenä päivänä jopa paistoi aurinko - muuten tämä alue on ollut sadekauden johdosta täysin paksun pilvimassan alla. Vettä ei kuitenkaan ole satanut, mikä on ongelmallista, sillä täällä on kova veden puute ja koska Ecuador on Ecuador ja vesiputkisysteemi on fucked up, on kova vedensäästö päällä. Edellisessä hostellissa vesi suljettiin kokonaan puoleksi päivää päivittäin. Onneksi juomavettä sentään saa kaupasta. Ainakin vielä.

Viikonloppuna oli aika tutkia paikallista yöelämää, ja perjantaina päädyimme seuraamaan puolivuotista "vaca loca"-perinnettä (hullu lehmä), jossa lehmäksi pukeutunut ihminen juoksi ihmislauman keskellä palavien ilotulitteiden (kyllä) kanssa. Tapahtuma huipentui vielä isompiin ilotulitteisiin livemusiikin kanssa. Lauantainakin olimme kylillä haistelemassa menoa ja päädyimme erääseen open air-baariin. Oli hauskaa, kun päällä ei ollut kattoa ja vettä satoi hiljalleen ja tanssittiin salsaa sateessa:) Sunnuntai meni palautuessa, lähinnä.

Tällä viikolla ohjelmassa on erittäin intensiivinen loppupuristus, järjestin nimittäin itseni espanjankurssille ja muutin hostellia. Tapasin kivan tytön Englannista, ollaan oltu jo muutama päivä samassa majoituksessa ja kuljettu paljon yhdessä. Agendassa on siis päivittäiset 4h espanjaa koulussa ja loppupäivä spanglishia hostellilla tai muualla kylillä. Eilen oli iso dinner koululaisten kanssa (n 20 ihmistä kaikkialta, lähinnä Euroopasta tosin) ja tänään iltaohjelmassa salsatunti ja barbecue rannalla. Huomenna mahdollisesti joogaa ja torstaina tortillailta. Paljon on siis menoa ja meininkiä, vikana viikonloppuna yritän vielä päästä surffaamaan ja sukeltamaan. :) ensi tiistaina onkin jo kotiinpaluun aika.

<3H



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti