keskiviikko 14. lokakuuta 2015

@Mera

Oon ollut nyt melkein viikon Merassa, pienessä kylässä Andien ja Amazonian välimaastossa. Ehkä jonkun mielestä tämä lasketaan Amazoniaksi, ainaki itelleni Se on sitä. Metsä on hyvin vihreää, märkää, maa todella mutaista ja ilma nopeasti vaihtelevaa; 5min päästä kesähelteestä saattaa sataa kaatamalla vettä ilman mitään varausta etukäteen. Nyrkkisääntö itelleni on ollut Se, että kaikki mikä liikkuu, on tavalla tai toisella harmiksi; jos Se ei pure tai pistä, Se kutittaa. Ehkä tottumuskysymys, mutta totutteluun mennee aikaa. Myös muut matkaajan hasardit, kuten vatsavaivat on tullu tutuksi, taasen. Kaikkein inhottavin haitta toistaiseksi on kuitenkin ollut työsaappaista tulleet nirhaumat, jotka mätivät työn jälkeen eivätkä oikein ota parantuakseen.

Oon siis töissä vapaaehtoisena Merazonia-nimisessä Animal rehabilitation & refugee keskuksessa, joka on Mera-kylästä n 15 min ajomatkan, ja pääkaupungista Quitosta n 4h bussimatkan päässä. Aika pitkälti siis hyvin kaukana kotoa. Ensimmäinen työvko sisälsi paljon raskasta työtä; eläinten ruokkimisesta ja häkkien siivoamisesta aina hiekan ja kivenmurikoiden kanniskeluun sekä illallisen valmistamiseen. Ihmiset leirissä on paljolti Euroopasta ja Australiasta, toistaiseksi en juurikaan ole edes tavannut montaa amerikkalaista, aasialaisia en ollenkaan. Eiköhän Se kuitenkin tule muuttumaan jossain kohtaa!

Tällä hetkellä oon hostellissa Mera-kylässä, sillä tänään on vapaapäivä töistä ja halusin edes yhden päivän kuulumisten vaihtamiseen kotiin (leirissä ei ole sähköä, saatika wifiä). Hostelli on sympaattinen, pihalla on jopa uima-allas, mutta onneksi merazonialaisena maksan tästäkin lystistä "vain" 13 dollaria/yö. Voisi olla halvempikin, mutta huone on supersiisti.

Riippuen jalkojen haavoista/yleiskunnosta (vatsa...) yritän vielä jaksaa yhden vkon lisää töitä. Tarkoitus oli alunperin viettää 3vkoa Merazoniassa, mutta jos nämä jalkahaavat ei parane, lopetan varmaan jo 2.vkon kohdalla. Vamos a ver!

Olen yksin tällä alueella 30.10. asti, jolloin viimeistään siirryn takaisin Quitoon, koska Heikki saapuu 31.10.. Mietitään vielä, mitä aiomme tehdä ensimmäisen vkon ajan, mutta toisen vkon tulemme viettämään Galapagossaaria tutkien! Kun pääsen internet-kahvilaan, postailen kuvia lisäksi:) Vielä en ole ehtinyt.

Ensi viikkoon, lähden piakkoin takaisin (työ)leiriin! <3

ps. ONNEKSI puhun edes vähän espanjaa, täällä ois aika turhauttavaa yrittää kommunikoida ilman sitä.. Apteekkiasiointi mm voisi olla mielenkiintoista ilman mitään yhteistä kieltä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti