keskiviikko 28. lokakuuta 2015

28.10. eli Baños ahora

Saludos de Baños eli terveisia Bañosista!

Baño on sikali hauska nimi, silla espanjankielella sen voi tulkita kahdella tavalla; se on joko "kylpy" tai "vessa" - ja Baños luonnollisesti monikossa. En kuitenkaan ole talla hetkella vessoissa, vaan paikan nimi juontuu ennemminkin siita, etta taalla on paljon kylpyaltaita, jotka tuliperaisyyden ansiosta saavat lamminta vetta ja niissa kylpevat niin turistit kuin paikallisetkin.Baños sijaitsee 1800m korkeudessa ja n. 3 h paassa paakaupungista Quitosta ja itse matkustin tanne n tunnin verran Merasta lanteen. Asukkaita on noin 13 000 ja turisteja myos valtavasti - hostelleja on joka korttelissa! Talla hetkella ei kuitenkaan ole high season (thank god), joten hostelli, jossa nyt oon, on aika tyhjana! Ihan kiva, silla sain itselleni oman huoneen halvalla (reilun 3 vkon dormielaman jalkeen tekee ihan hyvaa). Kadut on taynna mainoksia aktiviteeteista ja sita varten ihmiset tuleekin tanne. Aika turistimesta siis on, kylla. Mutta oon ihan tyytyvainen, kuitenkin niin kauan ollut eristyksissa viidakossa :D ainakin omalla mittapuulla.

Koska hostelli on tosiaan aika tyhjillaan, en ole ainakaan toistaiseksi jaksanut raahautua "kylille" etsimaan kavereita - ajattelin sen tapahtuvan luonnostaan ja niin kavikin. Tapasin hieman vanhemman sveitsilaisen naisen, joka reissaa kanssa yksin. Puhui aika huonosti englantia, joten kaytettiin kieliopillisesti hyvin koyhaa spanglishia, oli kylla ihan hauskaa. Kaytiin "Casa del arbol" - nimisessa nakoalapaikassa. Kivuttiin sinne n. 3h ylamakea. Nakymat oli mahtavat, ja paikan paalla oli myos valtava keinu, jossa sai ottaa parin minuutin isoimmat keinuvauhdit ikina :D Oli hurjaa korkeanpaikankammoiselle. (Kuvia myohemmin) Kipuamisen ja keinumisen jalkeen tehtiin jotain hyvin bañosmaista, nimittain kaytiin vesiputouksen aarella "Las piscinas de virgen"- nimisessa ulkoilmakylpylassa. Oli ihan mukava kokemus, silla aurinko paisto lampimasti, paikalla oli vain muutama paikallinen ja pari turistia ja kuuman kylvyn jalkeen saattoi ottaa raikkaan suihkun vesiputouksen veden alla. Myos itse vesiputous oli hieno, vaikkakin paikallisessa mittakaavassa pieni.

Tanaan on vasta ensimmainen paiva Merazonian jalkeen, ja on jopa vahan ikava sinne! Ehka siita kuplasta irroittautuminen kestaa hetken - on taas aika tutustua uusiin ihmisiin ja miettia, mista saa ruokaa, missa on lahin apteekki, pesula, halvin mutta laadukas ruokailupaikka, missa mahdollisesti ei kannata syoda ja mita, ja mita kannattaa ehdottomasti maistaa, vaikka ruoka ei olisikaan puhtainta. Joskus kaikki aivotyo tuntuu raskaalta. Jos matkustaisi jonkun kanssa, olisi vastoinkaymisille helppo nauraa - ainakin jalkeenpain. Yksin se on toisinaan vahan raskasta. Toistaiseksi mun reissu on kuitenkin sujunut jotakuinkin ongelmitta (puuhun koputus) joten oon vaan hiljaa ja tyytyvainen. 

Tanaan on (ainakin muistaakseni ja tietaakseni) keskiviikko, joten huomisen vietan ainakin kokonaan taalla Bañosissa. Mietin viela fiiliksen mukaan, jaanko tanne pe-la yoksi vai lahdenko jo pe Quitoon. Ymmartaakseni vklp on joku special holiday taalla, joten mietin viela. Haluaisin tavallaan kayda Otavalo-torilla (2h Quitosta pohjoiseen) lauantaina. Se on ehka koko E-Amerikan isoin/varikkain tori (nain ainakin olin lukevinani) jossa myydaan kaikkea elaimista kasitoihin ja ruokaa myoskin. En kuitenkaan tieda, jarjestetaanko sita tana vklp:na, kun on halloween-vklp ja paikallisille silla on tietenkin joku uskonnollinen merkitys ja on pyha vklp. ...

Juttelin juuri muutaman hostellivieraan kanssa ja he aikovat menna huomenna aktiviteetteilemaan, voi olla etta joinaan, lets see :) En oo vielakaan saanut kuvia ladattua, silla en oo ollut kunnollisella tietokoneella. Yritan pian :)

<3 H

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti